Home > News > Dortmund fans hoeken elkaar om kaartje!
News

Dortmund fans hoeken elkaar om kaartje!

Honderden fans van de Duitse topclub Borussia Dortmund zijn in de ochtend op 16 april massaal met elkaar op de vuist gegaan om kaarten te bemachtigen voor Borussia – Real Madrid.

Dat maakte de Duitse politie zojuist bekend. Veel van de kassa’s waar de kaarten werden verkocht waren niet voorzien van beveiliging, waardoor de agenten in actie moesten komen. Aangezien dat niet genoeg was werd ook de hulp van de oproerpolitie ingeroepen om de vechtende fans uit elkaar te halen.

De Duitse voetbalclub had aangekondigd dat de laatste kaarten voor het belangrijke duel met Madrid vanaf 8.30 uur vanochtend verkocht zouden worden. De eerste supporters hadden zich daarom al op zondagmiddag verzameld bij de ticketverkooppunten, om zo een kaartje te bemachtigen voor het treffen van volgende week woensdag.

Onderschat

Hans-Joachim Watkze, algemeen directeur van Borussia Dortmund, betreurde de situatie. “We hebben de enorme stormloop op de kaarten onderschat. Dat mogen we onszelf aanrekenen. We zullen de tickets niet meer in de vrije verkoop doen. Zo gaan we de verkoop op de zwarte markt ook tegen.”

Bron: PowNed

Leave a Reply