Home > News > Brugse politie vreest zware rellen tussen Antwerpse supporters
News

Brugse politie vreest zware rellen tussen Antwerpse supporters

De gratis tickets die het bestuur van Cercle Brugge belooft aan hun supporters voor de wedstrijd tegen Beerschot, leiden tot grote zenuwachtigheid bij de Brugse politie.

 

Ze vrezen dat zowel supporters van Beerschot als die van grote rivaal Antwerp de supporters van Cercle zullen benaderen om gratis in hun vak te komen zitten. En dat zou tot zware rellen kunnen leiden.

‘We bereiden ons voor op het ergste’, geeft burgemeester Renaat Landuyt toe.

De politie plant daarom vandaag een spoedvergadering met het bestuur van Cercle Brugge, dat gisteravond zelf nog een ongeruste oproep naar de eigen supporters lanceerde. ‘We vragen uitdrukkelijk aan onze abonnees om de twee gratis kaarten die hen wordt aangeboden voor de belangrijke wedstrijd tegen Beerschot, uitsluitend aan bekenden te geven. En dus zeker niet aan supporters van Beerschot of Antwerp die mogelijk amok willen komen maken’, zegt woordvoerder Pol Van Den Driessche.

Als Cercle zaterdag wint van Beerschot is de degradatie van de Antwerpse club een feit. Eerder deze week werd al duidelijk dat tal van fans van aartsrivaal Antwerp naar Brugge zullen afzakken om dat te vieren. De politie vraagt zich daarom af of het wel een goede zet was van Cercle om gratis tickets weg te geven.

Bron: Nieuwsblad

Leave a Reply