Home > News > Supportersvereniging Willem II ontkent slecht gedrag supporters bij Gelredome
News

Supportersvereniging Willem II ontkent slecht gedrag supporters bij Gelredome

Zo’n honderd supporters van voetbalclub Willem II zouden zondag voor veel problemen hebben gezorgd in en rond de Gelredome bij de wedstrijd tegen Vitesse. Dat meldt Omroep Gelderland. Volgens Pim Dirckx, voorzitter van Willem II-supportersvereniging KingZine, waren het juist de stewards die voor problemen zorgden. “Er werd grof geweld gebruikt.”

Het liep volgens Omroep Gelderland uit de hand toen een aantal wildplassende Willem II-fans door stewards en de politie op hun gedrag werd aangesproken. Uiteindelijk raakten zes stewards gewond. Vier supporters werden aangehouden.

Geen wc’s
Volgens Pim Dirckx, voorzitter van Willem II-supportersvereniging KingZine, werd er door de stewards en de politie overdreven hard opgetreden tegen de wildplassende Willem II-supporters. “Na een uur zonder stoppen moesten een aantal supporters nodig hun blaas legen. Dat deden zij meteen toen zij de bus uitstapten. Er waren geen wc’s. Pas na de kaartjescontrole.”

Het wildplassen werd volgens Dirckx met ‘zwaar agressief gedrag’ te lijf gegaan. “Dat sloeg echt nergens op. De veiligheidscoördinator van Willem II en de Tilburgse politie die ook aanwezig was ter observatie, kan dat bevestigen. Er werd grof geweld gebruikt. Actie-reactie was het gevolg”, zegt Dirckx. “Ik zag vaders met huilende kinderen die aan het vluchten waren. Een aantal supporters nam direct de taxi naar huis.”

Geen commentaar
De supportersvereniging vindt het raar dat de veiligheidscoördinator van Willem II niet ingreep en wil een reactie van de club. Willem II wil pas na de debriefing met de Arnhemse politie en stewards reageren op het incident.

Officiële verklaring politie Arnhem
De Arnhemse politie laat in een officiële verklaring weten dat juist de supporters ‘erg agressief’ reageerden. Ook dat er ME-charges waren uitgevoerd na de wedstrijd klopt volgens Dirckx niet. “Niet tegen Willem II-supporters. Er was na de wedstrijd helemaal niks aan de hand.”

Volgens Omroep Gelderland werd ook veel illegaal vuurwerk in het uitvak afgestoken. Ook na afloop van de wedstrijd moest de ME enkele charges uitvoeren. “Maar niet tegen Willem II-supporters”, zegt Dirckx. “Na de wedstrijd was er niets aan de hand. Misschien dat er charges werden uitgevoerd tegen Vitesse-supporters.”

Willem II in Gelredome

Bron: Omroep Brabant

Leave a Reply