Ongeveer vijfentwintig leden van de harde supporterskern van voetbalclub Beerschot zijn dinsdagavond naar de woning van voorzitter Patrick Vanoppen in Herent (Leuven) getrokken. “We wilden antwoorden op onze vragen”, verduidelijkte supporter Joris Govaerts de verplaatsing.

De groep had spandoeken en Bengaals vuurwerk bij zich, maar sprak vooraf af “dat het beschaafd moest blijven”, bericht de website van Gazet van Antwerpen. “We wilden zeker niets kapotmaken”, aldus Beerschotfan Michael Holsters.

Vanoppen belde de hulpdiensten toen hij vernam dat supporters hem kwamen opzoeken, maar problemen bleven uit. “Alles is rustig verlopen”, verklaarde Walter Endels, korpschef van de zone Herko.

Een delegatie van zes supporters had onder politiebegeleiding uiteindelijk ook een ontmoeting met Vanoppen. “Hij was heel emotioneel”, getuigde Govaerts. “We kwamen ook te weten dat Vanoppen al het mogelijke heeft gedaan voor Beerschot. We zien daarom ook nog een toekomst mét hem”, klonk het.

Beerschot kampt al lang met financiële problemen en kreeg daarom geen licentie voor volgend seizoen. De Antwerpse club hoopte op een financiële injectie via een (buitenlandse) geldschieter, maar die werd niet gevonden.

Bron: De Morgen

Leave a Reply