Home > News > Ajax-fans boycotten mogelijke huldiging
News

Ajax-fans boycotten mogelijke huldiging

Veel fanatieke supporters van Ajax boycotten zondag de mogelijke huldiging van hun ploeg voor de 32e landstitel.

De fans zijn het niet eens met de locatie en het tijdstip en kondigen aan dat ze massaal op het Leidseplein feest gaan vieren.
Ook Ajax-supporters van Vak410 laten op hun website weten dat ze direct na de wedstrijd richting het Leidseplein trekken.

Ze mijden de huldiging die vanaf 16.45 uur in het Arenapark naast het stadion wordt gehouden. Ajax is zondag kampioen als het Willem II voor eigen publiek verslaat. Het zou dan de derde landstitel op rij zijn voor de Amsterdammers. De wedstrijd begint om 12.30 uur.

Politie
Ajax sprak afgelopen week samen met enkele supportersverenigingen de voorkeur uit voor een huldiging op maandag 6 mei. Trouwe fans vreesden onder meer dat ze op 5 mei na de wedstrijd tegen Willem II achter aan moeten sluiten bij het Arenapark. Supporters zonder kaartje zouden dan al voor het podium van de huldiging staan.
Maar burgemeester Eberhard van der Laan besloot anders, omdat er dit weekeinde toch al veel politie op de been is wegens Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Hij wil niet nog eens honderden agenten inzetten. “Het is mijn schuld dat het zondag plaatsvindt”, zei Van der Laan eerder.

Slopen
Ajax wordt niet meer in de binnenstad van Amsterdam gehuldigd wegens eerdere ongeregeldheden rond kampioenfeesten van de club.
Het fanatieke Ajaxdeel de F-side laat op haar website weten dat eventuele vernielingen na de huldiging niet worden getolereerd. “Je sloopt de mooiste stad van de wereld niet”, aldus het statement.

Bron: Nu.nl

Leave a Reply