Home > News > Twintig Feyenoorders uit verkeerde ADO-vak gehaald
News

Twintig Feyenoorders uit verkeerde ADO-vak gehaald

Politie en beveiligers hebben zondagmiddag zo’n 20 Feyenoord-supporters uit het kids-vak van ADO Den Haag verwijderd. Zij zijn niet bevoegd om in het kindervak in het stadion te zitten.


Bij binnenkomst van het kindervak moeten supporters hun adres opgeven, om te kijken of het om risicovolle personen gaat. Eén man rende langs de controle, omdat hij zijn adres niet wilde geven. Hij ging vervolgens omhoog de kidstribune op.

Politie en beveiligers gingen de man achterna. Toen stonden er plots twintig andere Feyenoord-aanhangers op, die eerder ook door de beveiliging van het kindervak bleken te zijn gekomen Zij kwamen voor hun mede-supporter op. Daarop werden ze allemaal verwijderd uit het stadion.

Geen persoonsgebonden kaarten

Het kindervak van ADO is een van de weinige vakken zonder persoonsgebonden kaarten. Er wordt onderzocht hoe de Feyenoorders precies in dit verboden vak plaats hebben kunnen nemen.

Brief en cadeautje voor de kinderen

Geschrokken bezoekers van het kidsvak kregen na afloop van de wedstrijd ondermeer een brief met excuses mee.

Consequenties voor de Feyenoorders

ADO Den Haag en de KNVB beraden zich over de gevolgen voor de Feyenoorders in het kidsvak. ADO liet weten dat de Feyenoorders in ieder geval komend jaar niet welkom zijn in het Haagse stadion. De KNVB zal zich beraden over de consequenties voor de Rotterdamse supporters in het kindervak van ADO.

Bron: Omroepwest

Leave a Reply