Home > News > Rellen maken voortijdig einde aan kampioensfeest PSG
News

Rellen maken voortijdig einde aan kampioensfeest PSG

Het kampioensfeest van Paris Saint-Germain is maandagavond ingekort wegens ongeregeldheden. Supporters raakten in Parijs slaags met de politie. Daardoor vielen 30 gewonden, onder wie drie agenten.

De oproerpolitie maakte gebruik van traangas om de relschoppers uiteen te drijven. Er werden 21 mensen gearresteerd wegens het gooien van projectielen en vernielingen. Hoofdcommissaris Bernard Boucault zei dat honderden, misschien wel duizend vandalen de feestelijkheden hebben verpest.

‘Niet onderschat’
‘We hebben zeker niet onderschat wat er nodig zou zijn om zo’n situatie de baas te worden. Er waren zo’n 800 politiemensen op de been’, aldus Boucault, die eraan toevoegde dat niemand ernstig gewond is geraakt.

Naar schatting 15.000 fans wilden maandagavond in de hoofdstad de eerste titel van PSG sinds 1994 mee vieren, niet iedereen met goede bedoelingen. Bushokjes moesten het ontgelden. De slopers hadden hun gezicht vaak bedekt.

Rondvaart afgelast
Het was de bedoeling dat de spelers van de Parijse ploeg ook een rondvaart zouden maken over de Seine, maar dat onderdeel werd afgelast om verdere ontsporingen te voorkomen.


Bron: Parool

Leave a Reply