Home > News > Ruim 60 arrestaties rond finale Europa League
News

Ruim 60 arrestaties rond finale Europa League

Rond de finale van de Europa League in Amsterdam zijn woensdag ruim 60 voetbalsupporters opgepakt. Ze verkochten illegale kaartjes, waren dronken en richtten vernielingen aan.

Toch was de sfeer ”feestelijk en gemoedelijk”, aldus de politie. Het Engelse Chelsea won het toernooi door een 2-1 overwinning op Benfica uit Portugal.

Ongeveer 40 supporters van Ajax en Anderlecht probeerden samen een gevecht met Engelse fans uit te lokken. Meerdere keren zochten ze de Chelsea-supporters op in de binnenstad van Amsterdam. De Ajax-aanhangers moesten het centrum verlaten, de Belgische hooligans zijn de gemeente Amsterdam uitgezet. Volgens de politie is daarna de rust teruggekeerd.

Drie agenten raakten gewond door rondvliegend glaswerk. Eén van hen moest naar een ziekenhuis worden gebracht. De verdachte is aangehouden.

Rembrandtplein

Voor aanvang van de wedstrijd hadden de Engelse en Portugese supporters zich verzameld op de Dam, het Rembrandtplein, het Leidseplein en de Wallen. De sfeer daar was uitgelaten. Supporters van beide kampen schreeuwden onophoudelijk leuzen naar elkaar. Aan het begin van de avond gingen de fans naar de Amsterdam Arena.

Aan de noordkant van de Amsterdam Arena was er een fanzone voor de supporters van Chelsea, aan de zuidkant feestten de Portugezen. ”Maar ze lopen allemaal door elkaar heen en zijn bij elkaar aan het buurten. Het grootste feest is dat de zon schijnt”, zei een woordvoerder van het organisatiecomité.Bron: NU

Leave a Reply