Home > News > Rechtbank: MVV-hooligans die relletjes trapten moeten aan het werk
News

Rechtbank: MVV-hooligans die relletjes trapten moeten aan het werk

De politierechter in Maastricht heeft gisteravond acht MVV-supporters veroordeeld tot werkstraffen van 15 tot 60 uur wegens openlijke geweldpleging voorafgaand aan de oefenwedstrijd NAC-MVV op 4 augustus 2012 in Breda. Daarbij raakten drie personen gewond bij rellen tussen supporters van beide clubs. Bij de opstootjes werd met terrasstoelen gegooid en werden vernielingen aangericht. Een van de verdachten werd wegens noodweer ontslagen van rechtsvervolging.

De rechter was daarmee een stuk milder dan de officier van justitie. Die eiste de afgelopen dagen werkstraffen van 80 tot 120 uur tegen de MVV-hooligans. Ook vorderde hij voorwaardelijke gevangenisstraffen van een maand met een proeftijd van twee jaar. Daarnaast eiste hij boetes en stadionverboden.

In zijn requisitoir, ondersteund door beeldmateriaal van de rellen, benadrukte de openbaar aanklager dat dit voetbalgeweld ‘een heuse competitie van ongepaste geldingsdrang’ betrof die zich steeds vaker (ver) buiten het stadion afspeelt.

De officier verwierp het noodweer(exces)verweer van de verdediging omdat ‘MVV de aanval zocht op het moment dat ze werden geprovoceerd’, terwijl de verdachten zich ook uit de voeten hadden kunnen maken.

In totaal hield de politie 24 supporters van beide clubs aan. Het OM in Maastricht legde 17 verdachte MVV-supporters een werkstraf op van 80 uur en een boete van 300 euro. De negen verdachten die niet akkoord gingen verschenen vandaag, gisteren en eergisteren voor de politierechter in Maastricht.

MVV laat in een reactie weten dat de persoon die vandaag is ontslagen van rechtsvervolging van harte welkom is bij MVV Maastricht-FC Volendam en bij volgende wedstrijden en dat zijn stadionverbod is opgeheven.

Bron: dichtbij

Leave a Reply