Home > News > Knokpartij hooligans op Emporium voorkomen
News

Knokpartij hooligans op Emporium voorkomen

De burgemeester van Wijchen en de politie hebben weten te voorkomen dat voetbalhooligans van NEC en het Haagse ADO met elkaar in gevecht zouden gaan op Emporium. Burgemeester Hans Verheijen had daartoe een noodbevel doen uitgaan. Ook gingen politieagenten langs bij leden van de harde kern om het geweld in de kiem te smoren.

Verheijen heeft dat zaterdagavond laat laten weten. Volgens de burgemeester waren er vrijdag, daags voor het festival, van de inlichtingendienst aanwijzingen gekomen dat de twee kampen hadden afgesproken elkaar op het festival in recreatiegebied De Berendonck te treffen.

De politie zette extra mensen in, onder meer ME’ers, terwijl ook camerabewaking en de inzet van extra beveiligingsmedewerkers eraan bijdroegen dat de sfeer ‘uitstekend’ bleef, zoals de politie daags na het festival constateert. Verheijen: “We hebben op tijd ingegrepen zodat een kleine groep het niet voor de rest kon vergallen.” ​Gemeente en politie zijn zondag dan ook ‘tevreden’ over het verloop van het festival.

Omdat ze drugs gebruikten of bij zich hadden werden 38 mensen aangehouden. Vanaf 21.00 uur werden alcoholcontroles gehouden op achtereenvolgens de Hernenseweg in Leur en de Wijchenseweg in Nijmegen. Die duurden tot 6.00 uur. Van de 653 bestuurders die moesten blazen, bleken er tien te veel op te hebben. Twee konden hun rijbewijs inleveren.

Werd op internet door een enkeling in de omgeving gemopperd over geluidsoverlast, bij de politie kwamen maar enkele meldingen binnen. De gemeente liet veel metingen doen en nooit kwam het geluidsniveau uit boven de vastgestelde grens. Volgens de gemeente bleef het aantal meldingen beperkt tot vijf. “Voor zo’n groot festival is dat weinig”, aldus Verheijen. “We controleren constant of de geluidsnorm niet wordt overschreden. Organisator de Matrixx loopt kans op flinke boetes als dat wel het geval is.”

Bron: gelderlander

Leave a Reply