Home > News > Mobiele eenheid in actie in Polman Stadion
News

Mobiele eenheid in actie in Polman Stadion

Een grote groep Feyenoord-supporters heeft donderdagavond voor onrust gezorgd in Almelo. De fans kwamen voor de bekerfinale tussen de A-junioren van PSV en Feyenoord in het Polman Stadion.

De politie Almelo riep versterking op om de openbare orde te kunnen handhaven. Met behulp van de mobiele eenheid zijn de supporters na afloop van de wedstrijd naar het station begeleid en op de trein naar Rotterdam gezet. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

In het stadion werd vuurwerk afgestoken en werden stewards belaagd, aldus voetbalcoördinator Martin Zwiers van de politie. Het vuurwerk veroorzaakte schade aan het kunstgrasveld van gastheer Heracles Almelo. Onderweg had de groep van een paar honderd Feyenoord-fans al voor problemen gezorgd bij station Amersfoort. De politie was verrast over de grote hoeveelheid supporters die op de juniorenwedstrijd af waren gekomen.

,,Dit hebben we hier nog nooit gehad. Wat jammer dat dit toch nodig is. Hier word je knap chagrijnig van”, zei Gijs Peterman, veiligheidscoördinator namens de gemeente Almelo.

Overigens won PSV ​ na verlenging de beker ten koste van Feyenoord: 3-2.

Bron: TC.nl

Foto: http://cabrasfeliz.com

Leave a Reply