Home > News > Massale vechtpartij bij strijd om promotie
News

Massale vechtpartij bij strijd om promotie

Een voetbalduel tussen amateurclubs Alphense Boys en Haaglandia is zondag uitgelopen op een massale knokpartij. Dat meldde de politie. Die is „massaal aanwezig om de gemoederen te bedaren”.

Er zijn inmiddels drie aanhoudingen verricht en één man is met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. Twee anderen raakten lichtgewond. De vechtpartij brak uit na afloop van de wedstrijd, die om 15.00 begon op het veld van Alphense Boys. Boegbeeld Kees Jansma van Alphense Boys probeerde tevergeefs de boel te sussen.

Slechte verliezers

In een radioverslag van Alphen Stad FM is te horen hoe twee spelers zich „slechte verliezers tonen”, waarna ook thuissupporters zich vechtend meldden op het veld. Die belaagden eerst spelers van Haaglandia en vervolgens ook fans van die club.

In Alphen aan den Rijn werd een nacompetitiewedstrijd gespeeld tussen de thuisploeg en het elftal uit Rijswijk, waarbij uiteindelijk Alphense Boys aan het kortste eind trok na een 0-1 nederlaag. De heenwedstrijd op donderdag was geëindigd in 0-0.

Op de website van Alphense Boys staat te lezen dat die wedstrijd juist „uiterst sportief verliep“: er viel slechts 1 gele kaart.

Bron: telegraaf

Leave a Reply