Home > News > Politie: Roda-supporters verantwoordelijk voor rellen
News

Politie: Roda-supporters verantwoordelijk voor rellen

Een team van de recherche is bezig met een uitgebreid onderzoek naar de ongeregeldheden rond de play-off wedstrijd De Graafschap – Roda JC op donderdag 16 mei.

Supporters van Roda JC uit Kerkrade zijn volgens de politie verantwoordelijk voor de ongeregeldheden. “Zij hebben de confrontatie gezocht met de fans van De Graafschap, die zich verder onbetuigd hebben gelaten”, zegt politiewoordvoerder Paul Koetsier.
Vijf binnengekomen aangiftes zijn de kern van het onderzoek, aldus de politie. Het betreft (zware) mishandeling, vernieling, brandstichting en openlijke geweldpleging.

Verdachte

Voor en tijdens de wedstrijd waren er veel ongeregeldheden, volgens de politie voornamelijk veroorzaakt door beschonken supporters van Roda JC. Er is rond de wedstrijd al een verdachte aangehouden: een 25-jarige man uit Heerlen. Hij zou een suppoost bij stadion De Vijverberg hebben mishandeld.

Na de wedstrijd was opnieuw sprake van geweld. Een 56-jarige man uit Doetinchem raakte ernstig gewond aan zijn arm, een agent raakte gewond doordat hij een volle bierfles tegen zijn hoofd kreeg.

Bewakingscamera’s

De recherche heeft alle beelden van bewakingscamera’s in en om het stadion opgevraagd. Een deel daarvan is bekeken en geanalyseerd, maar vanwege de veelheid van het materiaal gaat er nog een aantal weken overheen voordat alle beelden zijn bekeken, aldus Koetsier.


Bron: Gelderlander

Leave a Reply