Home > News > Genoeg is genoeg voor de Engelse voetbalsupporter
News

Genoeg is genoeg voor de Engelse voetbalsupporter

Engelse voetbalfans protesteerden woensdag tegen de steeds hogere toegangsprijzen, één van de uitwassen van ‘Modern Football’.

Genoeg is genoeg voor de Engelse voetbalfans. Niet langer willen ze zwijgzaam toekijken hoe hun sport verziekt wordt door het grote geld. Dus sloegen ze gisteren de handen ineen. Aan de oproep van de supportersvereniging van Liverpool ‘Spirit of Shankly’ om gezamenlijk een statement te maken werd gehoor gegeven.

Woensdag kwamen in Londen daarom supporters van verschillende clubs bij elkaar onder het mom van ‘enough is enough’ om hun zorgen te uiten over de ontwikkeling van het Engelse voetbal, en dan met name over het feit dat de wedstrijden door de hoge kaartprijzen niet toegankelijk meer zijn voor de gewone man. De supporters verzamelden zich in het Londense Regent’s Park, eindhalte was het hoofdkantoor van de Premier League.

In mei dit jaar publiceerde de Daily Mail een enquête van Virgin Money Football Fans’ Index waarin tien procent van de seizoenkaarthouders van de clubs uit de Premier League aangaven hun seizoenskaart niet te verlengen. En maar liefst 22 procent gaf aan dat ze nog moesten bekijken of ze hun seizoenskaart nog konden veroorloven.

Volgens de fans moet de prijs van een gemiddelde seizoenskaart met ruim 230 euro omlaag. Arsenal spant de kroon. De ex-club van Robin van Persie rekent maar liefst 1716,76 euro voor de duurste seizoenskaart. Fans van de Gunners vinden ruim 900 euro meer dan genoeg. Ook in de twee divisies onder de Premier League, de Championship en de League One, zijn de cijfers vergelijkbaar.

Maar de cijfers in de League Two zijn nog schrikbarender. Maar 57 procent van de fans van clubs in de League Two gaven in datzelfde onderzoek aan ‘zeker’ hun seizoenskaart te verlengen, 34 procent is nog in dubio.

De moderne Midassen

De eeuwenoude boodschap dat hebzucht tot niks kan leiden is niet aangekomen op de burelen van de heren voetbalbobo’s. Als moderne Midassen jagen ze op steeds meer winstbejag. Voetbal is bijzaak, het echte spel vindt plaats achter de coulissen. (Buitenlandse) eigenaren zien een club meer als marketingvehikel dan als het middelpunt van een samenleving. Voor vooral Britse fans is het aanschaffen van een seizoenskaart en het nieuwe uit- en thuisshirt prioriteit nummer één en daar wordt ‘slim’ op ingespeeld. In navolging van hun grote voorbeeld van duizenden jaren geleden, zullen de moderne Midassen niet snel hun armen ten hemel heffen en drankgod Bacchus smeken om medelijden. Dus is het anno 2013 aan de aanhangers van Bacchus om de moderne Midassen tot inkeer te laten komen.

Bron: Metro

Leave a Reply