Home > News > Supportersclub Feyenoord ‘aan alle kanten genaaid’
News

Supportersclub Feyenoord ‘aan alle kanten genaaid’

Het blijft rumoerig rondom de plannen voor een nieuw Feyenoord-stadion. De club ziet de nieuwe thuishaven het liefst verrijzen op de plek waar nu trainingscomplex Varkenoord gevestigd is, maar stuit op nogal wat protesten vanuit de eigen achterban.

 

Supportersvereniging FSV zou graag zien dat er wat meer naar de fans geluisterd wordt: ‘Zakelijk gezien worden we aan alle kanten genaaid’.

De Feyenoord Supportersvereniging (FSV) stelt bij monde van voorzitter Ron Smit dat de eigen fans in de beslissing over het nieuwe stadion worden genegeerd door de clubleiding. ‘Eigenlijk horen we van de zogeheten Feyenoord-familie alleen wat de Stadion NV en de sportclub willen. Het is toch vreemd dat we niets van de BVO horen?’, vraagt de preses zich in clubblad Perspectief hardop af.

Klapvee
Smit vindt dat Feyenoord het oor meer te luister zou moeten leggen bij de officiële supportersvereniging. ‘Ze vergeten te vaak de mening van duizenden supporters’, verzucht de voorzitter. ‘Ze zijn vooral op zoek naar klapvee.’

De FSV baalt er bovendien van dat de Vereniging Aandeelhouders Stadion Feyenoord (VASF) zich nauwelijks laat horen, terwijl de supportersvereniging, die drie aandelen in bezit heeft, zich altijd open heeft opgesteld. ‘Zakelijk gezien worden we aan alle kanten genaaid. Dat komt omdat we te lief zijn en de liefde voor de club te diep zit. Daar speelt de Raad van Commissarissen en Stadion-directie op in. Die stellen ons voor een voldongen feit en willen de aandeelhouders afkopen.’

Nieuwbouw of renovatie?
Eind mei lekte uit dat Feyenoord de voorkeur geeft aan de bouw van een nieuwe Kuip. Hoewel dat bericht door de KNVB met gejuich werd ontvangen, ziet het merendeel van de fans liever dat de ‘oude Kuip’ grondig wordt gerenoveerd.

Bron: AD

Leave a Reply