Home > News > Rellen op Confederations Cup nabij Maracana-stadion
News

Rellen op Confederations Cup nabij Maracana-stadion

Een kwartier voor de finale Brazilië-Spanje om de Confederations Cup, zijn in Rio de Janeiro nabij het Maracana-stadion rellen uitgebroken tussen de politie en manifestanten.

Een groep manifestanten probeerde de laatste gordel van de ordetroepen te doorbreken, op 500 meter van het stadion. Ze gooiden met stenen en de politie antwoordde met traangas. De betogers droegen doeken, gedrenkt in azijn, om het effect van het traangas te verminderen.

Voordien hadden in Rio zowat 5.000 mensen deelgenomen aan vreedzaam protest. Ze scandeerden leuzen tegen de “privatisering van Maracana” en “de gedwongen onteigeningen”. Dit aantal is aanzienlijk lager dan de voorbije weken, toen in Rio tot 300.000 misnoegde Brazilianen door de straten trokken.

Voor de finale zijn 11.000 ordehandhavers opgesteld in het stadion en in een straal van 3 km rond de voetbaltempel, om de veiligheid van de 78.000 toeschouwers te waarborgen. Presidente Dilma Rousseff had haar aanwezigheid voor de finale afgezegd.

De teams van Brazilië en Spanje overhandigden aan een naaste van Nelson Mandela gesigneerde truitjes als steun en eerbetoon aan de zieke ex-president van Zuid-Afrika.

Bron; Demorgen

Leave a Reply