Home > News > Negen thuiswedstrijden Jong PSV zonder supporters van tegenstander
News

Negen thuiswedstrijden Jong PSV zonder supporters van tegenstander

Burgemeesters Rob van Gijzel van Eindhoven en Ton Rombouts van Den Bosch stellen voorwaarden aan de nieuwe competitieopzet van de Jupiler League. Bezoekende supporters van een aantal clubs zijn niet welkom bij thuisduels van Jong PSV en FC Den Bosch.

Supporters van Willem II, FC Den Bosch, FC Oss, Jong Ajax, Jong FC Twente, MVV, FC Dordrecht, Fortuna Sittard en De Graafschap zijn niet welkom bij Jong PSV. Den Bosch weert de supporters van Willem II, Jong PSV, Jong Ajax en Jong FC Twente. Dit blijkt uit een brief die burgemeester Van Gijzel namens de eenheid Oost-Brabant naar de KNVB heeft gestuurd.

Voorwaarden
Daarin staat dat de burgemeesters van de gemeenten met een betaald voetbalclub in de Jupiler League kunnen instemmen met de voorgestelde competitie-opzet en het speelschema, mits wordt voldaan aan een aantal voorwaarden. Die voorwaarden houden dus onder meer in dat een flink aantal wedstrijden zonder publiek van de bezoekende clubs moet worden gespeeld..

Voor de thuisduels van Jong PSV geldt bovendien dat per wedstrijd wordt bepaald waar er gespeeld wordt. Dat gebeurt op basis van het risicoprofiel.

‘Geen overleg’
Burgemeester Rombouts stelt in het Brabants Dagblad dat de KNVB niet overlegd heeft met de gemeente over de toevoeging van drie beloftenteams aan de Jupiler League. “Maar we worden wel geacht te zorgen voor extra politie bij de verwachte risicowedstrijden.” Rombouts wil met andere burgemeesters een brief sturen naar minister Opstelten van Veiligheid en Justitie. Samen met zijn collega’s in Eindhoven, Oss en Helmond stuurde hij dus al een brief naar de KNVB.

Bron: omroepbrabant.nl

Leave a Reply