Home > News > Scandinavische hooligans filmen afgesproken knokpartij
News

Scandinavische hooligans filmen afgesproken knokpartij

Vaak hoor je mensen verzuchten als het om voetbalgeweld gaat: zet ze met z’n allen in een weiland en laat ze het maar uitvechten, als ze zo graag willen knokken. Dat is precies wat er afgelopen weekend in Zweden gebeurde. Bekijk de bizarre beelden beneden aan de pagina.

Supporters van de Zweedse tweededivisieclub GAIS (in het blauw) en Helsingborg IF en FC Kopenhagen (rood) spraken af om op een plattelandsweggetje in het zuiden van Zweden eens flink te gaan rellen.Kalm marcheren de blauwe en de rode groep op elkaar af. Met vliegende karatetrappen en rake vuistslagen breekt een massaal gevecht uit. De rode hooligans ‘winnen’ het gevecht en dringen de blauwen tientallen meters terug de weg op. Op de weg blijven enkele relschoppers gewond liggen.

Hoewel het geweld nogal chaotisch lijkt, spraken de hooligans vooraf enkele regels af: geen wapens en zodra iemand op de grond ligt, wordt hij met rust gelaten. Volgens de Deense krant Ekstrabladet bedankten beide supportersgroepen elkaar achteraf voor ‘een goed gevecht’. De knokpartij werd gefilmd en op Facebook en YouTube geplaatst.

Bron: AD

Leave a Reply