Home > News > Rellen na afloop Club Brugge – Anderlecht
News

Rellen na afloop Club Brugge – Anderlecht

Na afloop van de wedstrijd tussen Club Brugge en Anderlecht wachtten een tachtigtal Club-fans de supportersbussen van Anderlecht op aan de rotonde in Jabbeke. De bussen wilden daar net de autosnelweg oprijden. Maar enkele tientallen supporters van Club Brugge bekogelden de bussen met allerlei zaken en probeerden hun rivalen aan te vallen.

‘Het was ons na afloop van de wedstrijd al opgevallen dat de harde kern van de Club-supporters zich niet meer rond het stadion bevond’, aldus Dirk Van Nuffel, korpschef van de Brugse politie. ‘We hadden dan ook een beetje verwacht dat ze zich in Jabbeke zouden opgesteld hebben.’

De politiemensen die de supportersbussen escorteerden konden daarom al snel op versterking rekenen en slaagden er in om de hooligans op afstand te houden. Daarbij raakten wel drie agenten gewond. Voorts vielen er geen slachtoffers, want de hooligans geraakten niet tot op de bussen. Eén van de heethoofden werd gerechtelijk aangehouden en zal zich binnenkort voor de Brugse onderzoeksrechter moeten verdedigen. Zeventien anderen werden bestuurlijk aangehouden en in de cel opgesloten. ‘Die worden in de loop van de nacht vrijgelaten, als alle cafés gesloten zijn’, aldus de korpschef. ‘De meesten zijn bij ons ook al gekend en liepen al stadionverboden op.’ De politie stelde telkens een proces-verbaal op. De heethoofden mogen zich dus ook nog aan een geldboete en een stadionverbod verwachten.

Leave a Reply