Home > News > Burgemeesters overwegen uitfans weer toe te laten bij Klassiekers
News

Burgemeesters overwegen uitfans weer toe te laten bij Klassiekers

Al vier jaar lang zijn er bij de Klassiekers, de wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord, geen fans van de uitspelende partij welkom. De burgemeesters van Amsterdam en Rotterdam besloten die maatregel na aanhoudende ongeregeldheden in te voeren en volgens de NOS heeft deze aanpak gewerkt. Er zijn geen grote confrontaties meer geweest tussen de supportersgroepen en er is één miljoen euro bespaard op de politiekosten.

Vrijdag gaan de burgemeesters de maatregel evalueren en dan zal er ook worden besloten of de uitfans van Ajax weer toegelaten mogen worden tot De Kuip en de bezoekende supporters van Feyenoord tot de Amsterdam ArenA. Uit politiedocumenten blijkt dat het aantal ingezette agenten bij de Klassiekers sinds 2009 is gehalveerd en de clubs hoeven ook minder stewards in te zetten. Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam vindt echter niet dat er alleen moet worden gekeken naar het kostenplaatje.

“Voetbal heeft een maatschappelijke betekenis. Het gaat om meer dan alleen een rekensom”, zegt de burgervader. Collega Eberhard van der Laan van Amsterdam hint ernaar om de huidige maatregel op te heffen. “Als ik puur naar Amsterdam kijk, dan vind ik dat het de goede kant op gaat.” De supportersverenigingen hebben ook al intensief met elkaar gesproken en zij vrezen dat het permanent weren van uitpubliek een precedentwerking zal hebben, waardoor er meer risicowedstrijden zonder uitfans moeten worden gespeeld.

Bron: http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=191479

Leave a Reply