Home > News > Rellen tussen supporters Vitesse en Lierse
News

Rellen tussen supporters Vitesse en Lierse

De oefenwedstrijd van Vitesse uit tegen Lierse SK, die met 2-1 werd gewonnen door de Belgen, is ontsierd door rellen tussen fans van beide clubs.

De Belgische politie heeft meerdere relschoppers aangehouden, onder wie 20 Vitessefans. Enkelen daarvan moesten de nacht in een Belgische cel doorbrengen.

Vóór en tijdens de wedstrijd waren er problemen buiten het Herman Vanderpoortenstadion. Binnen was de sfeer tussen beide supportersgroepen, die vriendschappelijke banden onderhouden, uitstekend. De Belgische politie zal de gegevens van de aangehouden verdachten doorgeven aan de Nederlandse politie. Een aantal van de aangehouden Vitessefans riskeert een stadionverbod.

‘Er waren geen risico’s’

Volgens woordvoerder Ben Bruynseels van Lierse SK zijn de risico’s rond de wedstrijd afgewogen. Volgens Bruynseels ‘waren er in dit geval eigenlijk geen risico’s’. De woordvoerder betreurt de rellen en vind het ‘jammer dat het toch nog fout is gelopen’. Hij geeft aan dat het nu aan de politie is ‘om de nodige maatregelen te nemen’. Daarmee doelt de woordvoerder op ‘eventuele proces-verbalen en stadionverboden’.

Gezamenlijke verklaring

In een gezamenlijke verklaring, die gepubliceerd is op de site van Lierse SK, laten de clubs weten de gang van zaken te betreuren:

‘Rondom de wedstrijd Lierse-Vitesse is een kleine groep van Vitesse en Lierse-supporters met elkaar slaags geraakt. De problemen werden veroorzaakt buiten het stadion. In het Herman Vanderpoortenstadion was de sfeer tussen beide supportersgroepen echter uitstekend.

Vitesse en Lierse betreuren de gang van zaken, zeker gezien de vriendschappelijke banden uit het verleden tussen de twee clubs.

Lierse is een familieclub en wil dat blijven. De politie van Lier wil samen met de club dan ook de nodige voorzorgen blijven nemen.’

Reactie Vitesse

Los van bovenstaande gezamenlijke verklaring komt Vitesse maandag met een reactie op de ongeregeldheden. Al jaren lang zijn er geen grote incidenten geweest waar supporters van Vitesse bij betrokken waren.

Bron: Omroepgelderland

 

Leave a Reply