Home > News > Politie Meppen pakt 21 Nederlandse relschoppers op tijdens Ajax – Werder Bremen
News

Politie Meppen pakt 21 Nederlandse relschoppers op tijdens Ajax – Werder Bremen

Vrijdagavond zijn voor aanvang van de vriendschappelijke wedstrijd Ajax – Werder Bremen in Meppen 21 Nederlandse relschoppers opgepakt.

Voordat de vriendschappelijke wedstrijd Ajax/ Werder Bremen in Meppen om acht uur vrijdagavond begon braken er zowel in het centrum van Meppen als voor het stadion rellen uit. Deze rellen werden voornamelijk veroorzaakt door Nederlandse hooligans. In totaal werden 21 Nederlandse relschoppers opgepakt. Nadat van 16 hooligans de identiteit was genoteerd mochten deze het politiebureau verlaten.

De vriendschappelijke wedstrijd werd door 7200 toeschouwers bezocht, waarvan 1500 uit Nederland. De wedstrijd werd met een 3-2 overwinning door Ajax gewonnen.

Omdat er zich een paar dagen geleden bij een vriendschappelijke wedstrijd tegen Ajax in Dresden ook al rellen hadden voorgedaan hield de politie 350 agenten achter de hand. Vrijdag bleek dat dit een juiste beslissing was. Al ruim voor aanvang van de wedstrijd kwam het in het centrum van Meppen tot rellen en vechtpartijen, waarbij meerdere keren door de Nederlanders de Hitlergroet werd gebracht. Rond kwart voor zeven sloeg de vlam in de pan, toen agenten enkele hooligans arresteerden.

De agenten werden onder andere met flessen en stenen bekogeld. Zij moesten pepperspray en de wapenstok gebruiken om de menigte de baas te blijven. Om de druk iets van de ketel te halen werd een groep van 100 Ajax-fans onder politiebegeleiding naar het stadion gebracht. De relschoppers die de Hitlergroet hadden gebracht werden in voorlopige hechtenis genomen.

De politie wist te voorkomen dat een groep zonder kaartje het stadion binnen kwam. Rond acht uur kwam het opnieuw in het centrum in de omgeving van de Emsstrasse / An der Bleiche tot rellen. Hierbij werden vernielingen aangericht, o.a. bij een café, waar met tafels en stoelen gegooid werd.

Tijdens de wedstrijd bleef het, mede doordat de politie de rivaliserende fans wist te scheiden, in het stadion rustig. In totaal werd tegen 12 relschoppers proces-verbaal opgemaakt wegens mishandeling, het brengen van de Hitlergroet en vernielingen.

Bron: http://westerwolde.nl/

Leave a Reply