Home > News > Graffiti voor fanatieke NEC-fans
News

Graffiti voor fanatieke NEC-fans

De wand rond het NEC-veld vult zich met afbeeldingen. Zondag onthult de HKN, de supportersvereniging van de harde kern, graffiti van zo’n 60 meter.

Een Romeinse soldaat hangt met een grote strijdbijl in zijn hand achteloos over een rokend Duits antitankwapen uit de Tweede Wereldoorlog. Gebruikte hulzen liggen aan de voeten van de in het rood en groen geklede legionair. Nieuwe, blinkende granaten staan klaar.

Uitvak

“Het blijft natuurlijk wel een grafitti van de fanatieke aanhang”, zegt Joost (liever geen achternaam) van de HKN. Joost legt uit wat de ‘kunstenaar’ precies bedoelt met dit stuk van de nieuwe graffiti op de betonnen wand voor de vakken G en H. “Het is een verwijzing naar de historie van Nijmegen.” Joost (38) lacht. “En het kanon is natuurlijk gericht op het uitvak.” Het is niet de eerste kunst in het NEC-stadion, de Gofferttribune heeft al langer graffiti.

Open dag

De afbeelding van de Romein en het antitankwapen, in het echt een oorlogsmonument onder de Belvédère bij de Waalbrug, is 1 van de 10 nieuwe graffiti-schilderingen in het NEC-stadion. Die zijn over een lengte van zo’n 60 meter kunstig met elkaar verweven.

Aankomende zondag tijdens de open dag van NEC onthullen de HKN’ers het schilderij voor de oefenwedstrijd tegen het Spaanse Osasuna. Maus: “Als het voetbal slecht is, kunnen supporters altijd nog naar de graffiti kijken.”


Bron: Gelderlander

Leave a Reply