Home > News > Extra politie bij Willem II FC Den Bosch vanwege rellen vorig seizoen
News

Extra politie bij Willem II FC Den Bosch vanwege rellen vorig seizoen

Er wordt zondag extra politie ingezet bij de eerste competitiewedstrijd van Willem II. Dat meldt het Brabants Dagblad. De Tilburgers spelen dan thuis tegen FC Den Bosch. Vorig jaar mei speelden deze twee ploegen voor het laatst tegen elkaar. De wedstrijd liep toen volledig uit de hand.

Bij de wedstrijd werd een horecagelegenheid gesloopt, een koelkast naar beneden gegooid en staken supporters vuurwerk af. De wedstrijd tegen FC Den Bosch van aanstaande zondag wordt daarom gezien als risicowedstrijd. Er wordt naast extra politie ook ME ingezet.

Volgens de Tilburgse burgemeester Noordanus zal de extra mankracht niet direct zichtbaar zijn. “We houden ze achter de hand”, laat Noordanus tegen het Brabants Dagblad weten.

Ook voor spelers beladen
Niet alleen de fans zullen zich verheugen op dit duel; ook voor de spelers staat er heel wat op het spel. Ralf Seuntjes van FC Den Bosch kreeg vorig jaar twee keer geel en moest dus het veld verlaten. Vrij snel daarna onstonden de rellen. Volgens Seuntjes was de tweede gele kaart onterecht. Hij voelde zich ‘gefopt’ door de scheids.

“Het is een pikant duel”, zegt Seuntjes over de wedstrijd van zondag. “Vorig jaar zijn we daar gefopt door de scheidsrechter. Ik ben sowieso op revanche uit. En het team ziet er ook heel gretig uit.”

Bron: Omroep Brabant

Leave a Reply