Home > News > UEFA waarschuwt Engelsen: “Fans zijn belangrijk”
News

UEFA waarschuwt Engelsen: “Fans zijn belangrijk”

De UEFA heeft clubs in Engeland opgeroepen om de financiële zaken niet te laten afhangen van de eigen achterban. Volgens algemeen secretaris Gianni Infantino is het niet de bedoeling om supporters uit te wringen om rond te komen.

“Het is belangrijk om de fans erbij te houden. Fans zijn de enigen die hun hele leven loyaal blijven aan een club. Spelers, trainers, stafleden en zelfs eigenaars veranderen ooit van club. Dus een goede dialoog met de fans om een juiste balans te vinden, is erg belangrijk”, verklaarde Infantino tegenover de BBC.

De Europese voetbalbond voert dit jaar de Financial Fair Play-regels in. Clubs mogen niet langer meer geld uitgeven dan ze binnenkrijgen. Engeland is één van de voornaamste landen waar het beleid een pijnpunt vormt, aangezien er alleen deze zomer al ruim vierhonderd euro is uitgegeven aan nieuwe spelers. Manchester City is met honderd miljoen euro koploper.

Infantino stelt dat de reglementen niet zomaar zijn opgezet. “Een jaar geleden waarschuwden we de clubs dat deze regel tanden heeft. Het quitte moeten draaien begint volgend seizoen, met de financiële balans van dit seizoen en vorig seizoen. De clubs kennen de regels, en ook de zware consequenties.”

Bron: voetbalprimeur.nl

Leave a Reply