Home > News > Jonge supporter moet met vuurwerkslachtoffers praten na tweets
News

Jonge supporter moet met vuurwerkslachtoffers praten na tweets

FC Utrecht gaat in gesprek met de veertienjarige supporter die voor de wedstrijd tegen FC Twente beledigende teksten op Twitter plaatste.

De jongen schreef onder meer Zit je lekker voor de buis, vliegt er vuurwerk door het huis en plaatste de opmerking dooie Tukkers bij een foto van een dodelijk slachtoffer van de vuurwerkramp in Enschede.

Er leefde al wat spanning tussen de supportersgroepen en door de tweets werd die nog eens opgevoerd. “Deze tweet had een opruiend karakter en zorgde voor veel onrust. De vuurwerkramp ligt hier gevoelig”, zegt politiewoordvoerder Rosita de Vries in het Algemeen Dagblad toe. De jongen moest zijn berichten verwijderen en mocht de competitiewedstrijd niet bezoeken. Hij moet ook een pedagogisch traject doorlopen.

De supportersvereniging van de Domstedelingen wil dat de jongen met slachtoffers van de vuurwerkramp gaat praten en een bezoek brengt aan het monument in Enschede. Wilco van Schaik, algemeen directeur van FC Utrecht, gaat deze week met de jongen praten en bepaalt daarna of hij een stadionverbond krijgt. “Wij tolereren dit niet”, aldus Van Schaik.

Bron: Voetbalzone

Leave a Reply