Home > News > Aanklager KNVB bekijkt Twentse ‘Hasj, coke en pillen’
News

Aanklager KNVB bekijkt Twentse ‘Hasj, coke en pillen’

‘Hasj, coke & pillen, zo gaan we zondags op pad’. Een reusachtig spandoek met deze tekst, zondag voorafgaande aan FC Twente – FC Utrecht (6-0) door Twente-supporters ontrold in de Grolsch Veste, heeft in den lande alom tot onbegrip en verbazing geleid.

Van de heren aan de praattafel bij het NOS-programma Studio Voetbal tot ook KNVB-voorzitter Michael van Praag, die geïrriteerd twitterde: ‘en dan gek opkijken dat de combiregeling weer wordt ingevoerd’.

Tijdens het ‘weekendoverleg’ van de KNVB is besloten de supportersactie voor te leggen aan de aanklager betaald voetbal, die vandaag beslist of hij een vooronderzoek tegen FC Twente start. Dat meldt De Telegraaf.De gewraakte tekst is niet meer dan een passage uit het geuzenlied van Vak P, de fanatieke supportersbeweging van FC Twente. ‘In Vak Q in het oude Diekmanstadion, waar vroeger de fanatieke supporters huisden, werd altijd ‘das, sjaals en toeters’ gezongen’, zegt woordvoerder Richard Peters van FC Twente. ‘Daar heeft Vak P in de jaren negentig de parodie ‘hasj, coke en pillen’ op gemaakt, met een knipoog. Ik kan me nog herinneren dat burgemeester Jan Mans van Enschede de tekst in 1997 meezong, na de Europese zege op Lilleström SK, in Noorwegen. Een ludiek gebaar, meer niet.’Peters kan zich ergens wel iets voorstellen bij de verontwaardiging. ‘Als je die drie woorden los ziet, kan dat gefronste wenkbrauwen opleveren. Maar wie de achtergronden kent, weet wel beter: zoals hasj, coke en pillen een verslavende werking kunnen hebben, zo is de liefde voor FC Twente ook verslavend.’

Boschker
Op Twitter circuleert een foto van Twente’s reservedoelman Sander Boschker die een shirt draagt met de gewraakte tekst. ‘Moet Boschker nu voortaan ook met een combi naar uitwedstrijden?’, vraagt Pride of the East, een groepering Twente-fans, zich af.

Bron: AD

Leave a Reply