Home > News > Burgemeester: komst van hooligans naar Zwolle volkomen onverwacht
News

Burgemeester: komst van hooligans naar Zwolle volkomen onverwacht

De zestig hooligans die zaterdag huis hielden bij café De Vrolijkheid in Zwolle hebben hun actie tot het laatste moment geheim kunnen houden.

Dat zei burgemeester Henk Jan Meijer gisteren in de gemeenteraad in reactie op mondelingen vragen van de ChristenUnie. Die partij wilde graag geïnformeerd worden over de manier waarop de politie heeft ingegrepen tijdens de ongeregeldheden van zaterdagavond.

“Voor iedere wedstrijd wordt een risico-analyse gemaakt”, legde Meijer uit “Voor de wedstrijd tegen FC Utrecht was er geen enkele informatie die er op wees dat er iets stond te gebeuren. De politie kreeg voor het eerst een melding binnen om 20.27 uur. Binnen tien minuten waren er drie eenheden paraat. Maar de Utrechters waren toen al verdwenen.”

Meestal is de politie wel op de hoogte als er een grote groep relschoppers onderweg is, meent de burgemeester. “Ditmaal niet. Het geeft aanleiding om informatie vanuit Utrecht voortaan nog beter te bekijken.”

Na het incident zijn alle beschikbare eenheden op zoek gegaan naar de tientallen hooligans met als resultaat dat bij Nijkerk een auto van de weg is gehaald. De vijf inzittenden zitten nog vast op het politiebureau. “Er zijn aanwijzingen die hen aan het incident verbinden”, weet Meijer, die gisteren in de gemeenteraad waardering uitte voor alle fans die zich zondagmiddag tijdens de wedstrijd wel goed gedroegen.

Dat er zaterdag al voor 20.27 uur een melding binnen zou zijn gekomen van enkele PEC-Zwolle-supporters die tijdens de ongeregeldheden bij De Vrolijkheid aanwezig waren, wordt ontkracht. Eerder al liet de politie weten dat een dergelijke melding niet terug te vinden is in de verschillende systemen.

Bron: de Stentor

Leave a Reply