Home > News > Willem II-fans willen stilte-protest
News

Willem II-fans willen stilte-protest

Tijdens Willem II – Jong PSV zondag (aanvang 12.30 uur) zal een aantal Willem II-supporters protesteren tegen de deelname van beloftenteams aan de eerste divisie.

‘Ze hebben geen sportieve prestatie geleverd om toegelaten te worden tot deze competitie, doen mee voor spek en bonen, werken competitievervalsing in de hand, kunnen niet promoveren, kunnen wel de 100.000 euro die staat voor het winnen van een periodetitel opstrijken etcetera’, vatten de fans hun grieven samen.

Als protest zullen de Willem II-Tifosi geen spandoeken ophangen in het stadion. Bovendien zullen zij de eerste 20 minuten en 13 seconden van de wedstrijd zwijgen, verwijzend naar het jaar 2013 waarin de beloftenteams in de eerste divisie zijn toegelaten. De Tifosi roepen andere Willem II-fans op zich bij deze actie aan te sluiten.

Op internet hebben inmiddels al veel Willem II-fans kenbaar gemaakt dat zij de stilte van ruim 20 minuten te lang vinden duren. Het is dus de vraag of het ook inderdaad zo lang stil zal zijn zondag.

Bron: Brabants Dagblad

Leave a Reply