Home > News > Woedende fans Willem II bekogelen PSV’er Zanka met bier
News

Woedende fans Willem II bekogelen PSV’er Zanka met bier

Ongeveer 75 woedende fans van Willem II hebben zondag na afloop van de wedstrijd tegen Jong PSV speler Mathias ‘Zanka’ Jörgensen opgewacht. De verdediger moest onder begeleiding van bodyguards de spelersbus in en werd met bier bekogeld.

Volgens sportverslaggever Ludo van Denderen moest Zanka het de gehele wedstrijd ontgelden en zong een deel van de Tilburgse aanhang dat de Deense verdediger de spelersbus niet zou bereiken. In de slotfase van het duel was Zanka de provocaties zo beu dat hij een slaande beweging maakte, zijn tweede gele kaart kreeg en met rood van het veld moest.

Bierdouche en scheldkannonade
Meteen na afloop van het duel verzamelde zich inderdaad een 75-tal Tilburgse fans bij de hoofdingang van het stadion om Zanka op te wachten. Terwijl de spelers van Jong PSV instapten, hadden de aanwezige stewards de grootste moeite om de fans van de bus weg te houden.

Uit veiligheidsoverwegingen werd besloten Zanka pas net voor vertrek naar de spelersbus te escorteren. Eenmaal buiten probeerde de aanhang Zanka aan te vallen en werd er bier naar de PSV’er gegooid.

Kalezic boos op Zanka
“Voor dit soort gedrag is geen plek bij PSV”, zei coach Darije Kalezic tegenover FOX Sports. “Dit gaan we ook bespreken met de staf van PSV 1.”

KNVB heeft beelden van incident
Het agressieve gedrag van de Willem II-supporters krijgt voor de Tilburgse club waarschijnlijk een strafrechtelijk staartje. De in het stadion aanwezige waarnemer van de KNVB bevestigt te hebben gezien hoe Tilburgse fans probeerden Zanka aan te vallen en hem met bier bekogelden. De KNVB heeft video-opnamen van het incident.

Aanwezige stewards van de club probeerden het de aanwezige media onmogelijk te maken om foto’s en filmopnamen van het incident maken.

Bron: Omroep Brabant

Leave a Reply