Home > News > Wachten op meer arrestaties Utrecht-hooligans
News

Wachten op meer arrestaties Utrecht-hooligans

Tot op heden zijn slechts vijf personen opgepakt van de enkele tientallen die betrokken waren bij de belegering door FC Utrechtfans van het Zwolse ‘PEC-café’ aan de Oude Meppelerweg, zaterdagavond 31 augustus.

Die vijf zijn al kort na het incident aangehouden in Nijkerk. Ze zijn tussen 21 en 24 jaar en komen uit Utrecht (2), Odijk, Soesterberg en Zeist. Ze hebben enkele dagen vastgezeten en zijn ook voorgeleid aan de rechter- commissaris, maar zijn weer op vrije voeten. Hen wordt openlijke geweldpleging ten laste gelegd.

Een woordvoerder van de politie stelt dat het onderzoek naar de onverwachte stormloop op het bekende café onverminderd loopt en dat er zeker meer aanhoudingen te verwachten zijn. “We weten wel zo’n beetje in welke hoek we het moeten zoeken.” De politie in Zwolle werkt in het onderzoek samen met de Utrechtse collega’s. Of FC Utrecht ook een rol speelt in het aanwijzen van betrokkenen wil de politie niet kwijt. Wat zich nou exact heeft afgespeeld op de bewuste zaterdagavond en hoe het kon dat de politie niet op de hoogte was van de komst van het legertje vermeende FC Utrechtfans wordt, zo wil ook Zwolles burgemeester Meijer, nog uitgebreid geëvalueerd.

De Vrolijkheid is een gekend trefpunt van PEC-supporters. ‘Ons tweede supportershome’, noemt PEC-directeur Van Wonderen de uitspanning. Hij heeft namens PEC Zwolle dan ook zijn medeleven betuigd aan exploitante Dijk van De Vrolijkheid.

Bron: destentor

Leave a Reply