Home > News > Politie grijpt hard in bij Schalke 04
News

Politie grijpt hard in bij Schalke 04

Een Macedonische vlag zorgde voor nogal wat opschudding bij de thuiswedstrijd van Schalke 04 tegen PAOK Saloniki. De Duitse politie kon het gebaar van de Schalke-supporters niet waarderen en ging met groot machtsvertoon flink tekeer in het vak van de fanatieke aanhang.

De Duitse fans onderhouden een goede band met het Macedonische Vardar Skopje en wilden op deze manier hun steun betuigen. De meegereisde Griekse aanhang dreigde op te treden tegen deze steunbetuiging, maar de Duitse politie was hen al voor. Onder andere met pepperspray werd de Schalke-fans bevolen de vlag te verwijderen, maar de Duitsers gaven daar geen gehoor aan.

Het bestuur van Schalke 04 sprak afkeurend over het optreden van de politie, maar deze bleef een week na het voorval nog altijd achter het eigen optreden staan. “Als de mensen bij Schalke vinden dat het gebruik van pepperspray en knuppels ongeoorloofd was, dan heb ik wel een antwoord. Ze hebben geen idee wat er zich afspeelde en kunnen beter hun mond houden”, aldus Rainer Wendt, voorzitter van de vakbond voor politieagenten in Bild.

Vervolg
De club heeft dan ook vol verbazing gereageerd op de berichtgeving van de Duitse politie. De Duitse politie heeft namelijk laten weten niet langer verantwoordelijk te zijn voor de veiligheid in en rondom het stadion van Schalke 04.

Bron: ELF Voetbal.nl

Leave a Reply