Home > News > Ajax-fans protesteren tegen weigering bij duel tegen PSV: ‘Wij komen wél naar Eindhoven’
News

Ajax-fans protesteren tegen weigering bij duel tegen PSV: ‘Wij komen wél naar Eindhoven’

Supporters van Ajax hebben zaterdagavond tijdens de wedstrijd tegen PEC Zwolle duidelijk gemaakt dat ze wel degelijk van plan zijn om naar de wedstrijd PSV-Ajax in Eindhoven te komen. Door werkzaamheden aan de spoortunnel in Best is het volgens de gemeente Eindhoven niet mogelijk voor uitsupporters om de wedstrijd te bezoeken.

Een alternatieve manier voor de Ajax-fans is er niet. Uitsupporters kunnen alleen via het openbaar vervoer het stadion binnen, tot grote woede van de Amsterdammers. De politie en de gemeente Eindhoven kunnen de veiligheid niet garanderen als Ajacieden bijvoorbeeld met de auto komen.

Tot volgende week!
Met spandoeken maakten de Ajax-aanhangers zaterdagavond duidelijk dat ze niet akkoord gaan met een weigering bij het Philips Stadion. ‘Van Gijzel, tot volgende week’ stond op een van de spandoeken gekalkt. ‘Vak 410, altijd en overal. Ook in Eindhoven’, viel te lezen op een ander, net als: ‘Zonder uitsupporters geen voetbal’.

Daarnaast kreeg ook de gemeente Eindhoven een sneer van de Ajax-supporters: ‘F*ck de politiek, wij willen uitpubliek’.

Ludieke alternatieven
Omroep Brabant gaf de Amsterdammers eerder een zet in de goede richting met een aantal originele alternatieven om volgende week zondag alsnog in Eindhoven te komen.

Bron: Omroepbrabant

Leave a Reply