Home > News > Geen verder onderzoek naar matchfixing Jupiler League
News

Geen verder onderzoek naar matchfixing Jupiler League

De vier wedstrijden in Nederland waarin in 2009 sprake zou zijn geweest van matchfixing, zijn allemaal duels uit de Jupiler League. Er vindt geen verder onderzoek plaats naar die wedstrijden.

De Duitse officier van justitie Andreas Bachmann, die al jaren onderzoek doet naar fraude bij voetbalwedstrijden, meldde enkele weken geleden dat in Nederland destijds vier wedstrijden gemanipuleerd zijn.

Volgens Voetbal International gaat het om Veendam – Helmond Sport (0-0), Fortuna Sittard – SC Cambuur (1-2), FC Volendam – Excelsior (1-0) en De Graafschap – Telstar (2-1).

Die laatste twee duels werden genoemd bij een rechtszaak in Duitsland, terwijl de eerste twee wedstrijden aan het licht kwamen in afgeluisterde telefoongesprekken.

UEFA

De KNVB is op de hoogte van het feit dat het om deze vier duels gaat en heeft de informatie doorgespeeld aan de UEFA.

”Die heeft ze door hun ‘betting fraude system’ gehaald, maar niets kunnen ontdekken”, reageert manager competitiezaken Gijs de Jong van de KNVB. ”We hebben de wedstrijden ook aan justitie overgedragen, daar zagen ze geen aanleiding voor verder onderzoek.”

Ruim twee weken geleden kwam het rapport Matchfixing in Nederland uit. Daarin werd geconcludeerd dat het beïnvloeden van en het gokken op wedstrijden in Nederland op beperkte schaal voorkomt en niet als structureel mag worden beschouwd.

Bron: NU

Leave a Reply