Home > News > Brusselse agent wacht tuchtonderzoek na knokpartij met Benfica-fans
News

Brusselse agent wacht tuchtonderzoek na knokpartij met Benfica-fans

Een agent van de politiezone Brussel-West is een van de zeven Anderlechtsupporters die dinsdagavond gearresteerd zijn in Lissabon omdat ze op de vuist gingen met Benfica-fans. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en wordt bevestigd door hoofdcommissaris Johan Berckmans. Naar de agent is een intern onderzoek gestart.

Zo’n 640 supporters van Anderlecht waren dinsdag meegereisd naar Lissabon voor de Champions League-wedstrijd tegen Benfica. Minstens honderd van hen waren volgens Het Laatste Nieuws echter puur gekomen om te knokken. Nog voor de wedstrijd begon, kregen ze al wat ze wilden: de bende stormde tierend en joelend naar een metrostation vlak bij het stadion waar Benfica-supporters zich verzameld hadden.

Het kwam tot een grote vechtpartij waarbij meerdere Portugese fans rake klappen kregen. Ook één agent werd in mekaar getimmerd. De politie kwam meteen tussen en kon zeven heethoofden oppakken. De verbazing bij de ordehandhavers was groot toen bleek dat één van de hooligans zelf een Brusselse politieman is. “Dat is niet erg collegiaal”, aldus een woordvoerder van de Portugese politie.

Politiezone Brussel-West bevestigt in een persbericht dat de betrokken agent actief is in deze zone. “Via de Voetbalcel van Binnenlandse Zaken werd de korpschef ervan verwittigd dat een van de zeven aangehouden voetbalsupporters deel uitmaakt van de lokale politie 5340 Brussel-West. Eens in het bezit van het strafdossier wordt er een intern onderzoek opgestart door onze dienst voor intern toezicht. Het komt aan het politiecollege toe om de gepaste tuchtmaatregel op te leggen”, luidt het in het persbericht.

De hoofdcommissaris wenst verder geen commentaar te geven.

Bron: Demorgen

Leave a Reply