Home > News > Supporters ADO doen aangifte tegen ME
News

Supporters ADO doen aangifte tegen ME

Supporters van ADO Den Haag dienen een klacht in tegen de politie. Reden hiervoor is het optreden van de ME tijdens het thuisduel van zatergavond tegen NEC.

Voorafgaand aan de wedstrijd zijn er groengele rookpotten afgestoken in vak G. De fans die deze rookpotten afstaken werden in de rust verzocht om mee te gaan naar de politiepost onder de gezinstribune. Hier kregen zij te horen dat ze binnenkort een oproep kunnen verwachten om voor de stadionverbodencommissie van de club te verschijnen. Zo meldt ADOfans.nl.

Een aantal mensen, onder wie een paar van Fan Support, zijn daarop onder begeleiding van een steward en twee medewerkers van de voetbaleenheid naar de politiepost gelopen in een poging om te bemiddelen. De betrokken supporters beschreven dit als rustig en ordelijk.

Op de terugweg naar vak G zijn deze supporters buiten het stadion door de politie ingesloten en behandeld als hardcore hooligans. Drie personen kregen een boete van 220 euro, omdat ze iets te fel op de behandeling hebben gereageerd volgens de commadant van de ME. De supporters voelen zich onheus bejegend en het gedrag van de ME zwaar overdreven.

De ME had extra manschappen ingezet tijdens het duel, naar aanleiding van vorig seizoen. Toen misdroegen de fans van NEC zich in het Kyocera Stadion.

Bron: elfvoetbal

 

Leave a Reply