Home > News > Turkse regering wil hooligans aanpakken
News

Turkse regering wil hooligans aanpakken

De Turkse regering wil strenger optreden tegen hooligans, nadat zondag de wedstrijd tussen Besiktas en Galatasaray gestopt moest worden. Ook wordt er onderzoek gedaan naar de aanwezigheid van georganiseerde relschoppers bij die wedstrijd.

”Er moeten radicale maatregelen genomen worden, om te voorkomen dat een dergelijk incident weer gebeurt”, tekende Hurriyet Daily News op uit de mond van de Turkse vice-premier Bülent Arinç. ”Het lijkt erop dat er 3.000 tot 5.000 mensen voorbereid waren om deze provocerende actie mogelijk te maken en het stadion konden infiltreren of zomaar naar binnen konden.”

De Turkse minister van Binnenlandse Zaken, Muammer Güler, voegde eraan toe dat de politie onderzoek doet naar de organisatie van de hooligans. ”We proberen vast te stellen of er sprake was van enige planning voorafgaand aan de wedstrijd.”

De topper in de Turkse voetbalcompetitie tussen koploper Besiktas en landskampioen Galatasaray werd gestaakt vlak voor het slotsignaal zou klinken. De derby in Istanbul was al aan de blessureminuten toe toen supporters van de thuisclub het veld bestormden na een grove overtreding van de Braziliaan Felipe Melo. Hij kreeg rood. De bezoekers leidden op dat moment met 2-1.

Bron: RTL Nieuws

One thought on “Turkse regering wil hooligans aanpakken

  1. Necip

    ultrAslan!

Leave a Reply