Home > News > Confrontatie vooraf aan de wedstrijd Heerenveen – Twente
News

Confrontatie vooraf aan de wedstrijd Heerenveen – Twente

Voorafgaand aan de wedstrijd sc Heerenveen – FC Twente op zaterdag 23 februari 2013 zijn beide supportersgroepen tot een confrontatie gekomen in de binnenstad van Heerenveen.

Zo’n groep van 35 Twente supporters die op eigen vervoer richting Heerenveen gingen, wilden graag een biertje gaan drinken waarbij ze ‘per toeval’ in de kroeg terecht kwamen waar de supporters van sc Heerenveen zaten. De supporters van Twente werd vriendelijk verteld dat ze in deze kroeg geen biertje konden gaan drinken waarop de supporters netjes de kroeg verlieten. Eenmaal buiten werd er wat over en weer geschreeuwd. Twente hoopte dat de groep uit de kroeg naar buiten kwam maar dit was niet het geval. Enkele voorwerpen werden tegen de kroeg aan gegooid om ze naar buiten te lokken. Enkele minuten later kwam dan toch een groep van ong 25 man naar buiten waarop de confrontatie volgde.

Toen de confrontatie afgelopen was liep de groep Twente supporters terug naar het station, waar ze onderweg werden aangevallen door een groep ouderen ( vermoedelijk ook van Heerenveen ). Hieruit volgde nog een confrontatie tussen de beide groepen. Eenmaal aangekomen bij het stadion moest iedereen van de Twente supporters op de foto en werden hun namen genoteerd.

De wedstrijd werd overigens met 2-1 gewonnen door sc Heerenveen.

Bron: FC Twente supporter die zelf mee was tijdens het ‘dagje weg’.

One thought on “Confrontatie vooraf aan de wedstrijd Heerenveen – Twente

 1. jeppy.dejong

  Hallo allen,
  Sinds zaterdag 24-02-2013 is door trammelant tussen supporters van Twente en Heerenveen onze boxer van 11 maanden weggelopen. Hij is nog steeds niet terecht en ik wil een ieder dan ook vragen naar hem uit te kijken. Foto’s van Dyon zijn te vinden op facebook
  onder mijn naam, op animal alert, amivedi, waar is mijn angel, dogalert, gestolendieren etc. etc.
  Kijk hier aub naar en help ons zoeken want we missen hem heel erg.

  PS de mogelijkheid bestaat volgens sommigen dat hij misschien mee genomen is naar Twente

  Alvast bedankt voor jullie medewerking
  m.vr.gr. Jeppy de Jong

Leave a Reply