Home > News > ME’ers weren supporters FC Den Bosch
News

ME’ers weren supporters FC Den Bosch

Supporters van FC Den Bosch werden woensdagavond op het Centraal Station Den Bosch door ME’ers tegengehouden om naar de bekerwedstrijd FC Utrecht – FC Den Bosch te gaan. Twee fans van FC Den Bosch werden aangehouden vanwege belediging en baldadigheid. Het weren van de supporters had alles te maken met een verbod voor de spelers om naar die bekerwedstrijd (4-1 nederlaag) te gaan.

Doodskist
Het verbod werd door burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht opgelegd nadat Bossche fans bij de ingang van stadion De Galgenwaard in Utrecht dinsdagnacht een doodskist hadden neergezet met een spandoek waarop is geschreven ‘Utrecht dood’. Op de website van supportersclub Den Bosch FC is te lezen dat het geen doodsbedreiging is aan het adres van Utrecht. Het zou gaan om een ludieke actie.

Oproep
Op de website van supportersclub Den Bosch FC werd opgeroepen om in het zwart naar Utrecht te gaan. “Wij roepen alle Bossche supporters op, om morgen bij de wedstrijd FC Utrecht-FC Den Bosch volledig (of zo goed als) in het zwart gekleed te komen. De reden hiervoor zal morgen (woensdag) in de loop van de dag duidelijk worden gemaakt”, aldus de tekst op de website.

Op dezelfde website is later op de dag een toelichting geplaatst. Het zou gaan om een ‘ludiek bedoelde actie die verkeerd is opgepakt door de landelijke media’ en bij ‘diverse partijen in het verkeerde keelgat is geschoten’.

Bron: Gelderlander.nl

Leave a Reply