Home > News > FC Groningen wedstrijd zonder publiek
News

FC Groningen wedstrijd zonder publiek

FC Groningen dreigt een wedstrijd zonder publiek te moeten spelen. Dit naar aanleiding van de ongeoorloofde spreekkoren tijdens de derby tegen sc Heerenveen. FC Groningen kreeg door eerdere incidenten met al te emotionele fans al een voorwaardelijke straf van de KNVB. De bond wil nu tekst en uitleg over de spreekkoren jegens scheidsrechter Danny Makkelie.

Algemeen directeur Hans Nijland baalt van de situatie. “Het blijft altijd een spanningsveld tussen KNVB en de supporters”, vertelt de sportbestuurder in het Algemeen Dagblad. “De KNVB stelt nadrukkelijk: tot hier en niet verder. Ik vind dat enige emotie moet kunnen.” Nijland ziet het nut niet in van het doen van een oproep in het stadion zodra er sprake is van spreekkoren. “Dat heeft toch geen enkele zin?”

“Sterker nog: je gooit alleen maar olie op het vuur, dat zie je altijd op het moment dat je het omroept.” Nijland vindt dat er niet te veel aandacht aan moet worden besteed aan spreekkoren. “Wat kun je er als club nou aan doen met een vol stadion? De daders eruit pikken en een stadionverbod? Ik kan geen 20.000 mensen in de gaten houden. Laat duidelijk zijn dat ook ik hoop dat wij in de toekomst van spreekkoren gevrijwaard blijven.”

Bron: Voetbalzone.nl

Leave a Reply