Home > News > Agressieve fans PAOK slopen kroeg op Damstraat
News

Agressieve fans PAOK slopen kroeg op Damstraat

Oververhitte fans van PAOK Saloniki hebben woensdagavond een ravage aangericht bij café De Dam op de Damstraat. De terrasstoelen en barkrukken vlogen in het rond. De schade loopt in de duizenden euro’s. Waarom de fans zo door het lint gingen bij het café is niet bekend. De politie is nog op zoek geweest naar de groep van ongeveer twintig man, maar zij zijn niet meer aangetroffen.

Volgens een getuige leek het bijna een geplande actie van de Griekse supporters. De ME stond de hele avond met vier bussen paraat op de Dam, maar tien minuten nadat zij vertrokken waren ging het mis. Bezoekers van het terras aan de overkant van de straat trokken zich niets aan van de commotie en bleven rustig zitten.

Reactie barvrouw De Dam
Een van de medewerkster van de kroeg deed haar verhaal in de reacties: ‘Vermoedelijk gaat het om een wraakactie Ajax-supporters. Ajax is een aantal jaar geleden flink aangepakt in Griekenland door de supporters van PAOK.’

De vrouw laat weten dat zij woensdagavond aan het werk was en er drie personen van de harde kern van PAOK bij haar aan de bar zaten. Later kwamen er ongeveer vijftien anderen bij. Zij namen plaats op het terras. ‘De mogelijkheid bestaat dat Ajax-supporters hebben afgesproken met de supporters van PAOK. De Grieken hebben vervolgens ons interieur als bewapening gebruikt, met flinke schade als gevolg.’

Een woordvoerster van de politie laat aan dichtbij.nl weten dat het zou gaan om een groep van vijftien Griekse supporters die met elkaar op de vuist zijn gegaan. ‘Over eventuele Ajax-supporters die daarbij betrokken waren, is bij ons niks bekend.’ PAOK speelt donderdagavond in de Europa League tegen AZ. De Griekse club wordt getraind door Huub Stevens.

Bron: Dichtbij.nl

Leave a Reply